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Registros recuperados : 24 | |
1. | | ANDRADE, A. T.; CONDÉ, A. B. T.; COSTA, R. L.; POMELA, A. W. V.; SOARES, A. L.; MARTINS, F. A. D.; LIMA, W. T. de; OLIVEIRA, C. B. de. Produtividade de milho em função da redução do nitrogênio e da utilização de Azospirillum brasilense. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 15, n. 2, p. 229-239, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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2. | | ANDRADE, A. T.; MARTINS, F. A. D.; CONDÉ, A. B. T.; GODINHO, D. B.; ROCHA, A. W. C.; GUIMARÃES, C. M. A produtividade da linhagem CNFC 15502 sob diferentes densidade de sementes safra 2018/2019. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 206. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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3. | | ANDRADE, A. T.; MARTINS, F. A. D.; CONDÉ, A. B. T.; GODINHO, D. B.; TEIXEIRA, H.; GUIMARÃES, C. M. Rendimento de grãos na linhagem CNFC 15534 e efeito da densidade de sementes safra 2017/2018. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 205. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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4. | | COELHO, M. A. de O.; CONDÉ, A. B. T.; SOUZA, M. A. de; FRONZA, V.; YAMANAKA, C. H. Expansão e cultivo da cultura do trigo em Minas Gerais. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 32, n. 260, p. 38-47, jan./fev. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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6. | | COELHO, M. A. O.; CONDÉ, A. B. T.; FRONZA, V.; YAMANAKA, C. H. Avaliação de trigo sequeiro em duas regiões do estado de Minas Gerais. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 2., 2008, Passo Fundo. Atas e resumos... Passo Fundo: Comissão Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale: Embrapa Trigo: Embrapa Transferência de Tecnologia, 2008. 1 p. 1 CD-ROM. Melhoramento, 50. Área: Melhoramento, Aptidão Industrial e Sementes. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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7. | | COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, M. da C. S.; VILLAR, M. L. P.; CONDÉ, A. B. T.; MORAIS, O. P. de; CASTRO, A. P. de; BRESEGHELLO, F.; VIDOTTI, M. S.; MORAIS JÚNIOR, O. P. de. Avaliação para tolerância à deficiência de fósforo no solo em seleção recorrente de arroz de terras altas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 1935-1939. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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10. | | GODINHO, D. B.; MARTINS, F. A. D.; ANDRADE, A. T.; CONDÉ, A. B. T.; TEIXEIRA, H.; GUIMARÃES, C. M. Componentes de produtividade em diferentes densidades de semeadura da linhagem CNFC 15534 safra 2018/2019. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 215. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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11. | | GODINHO, D. B.; MARTINS, F. A. D.; CONDÉ, A. B. T.; ROCHA, A. W. C.; GUIMARÃES, C. M.; ANDRADE, A. T. A produtividade BRSMG UAI sob diferentes densidade de sementes na safra 2018/2019. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 212. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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13. | | MARTINS, F. A. D.; CONDÉ, A. B. T.; ANDRADE, A. T.; GODINHO, D. B.; ROCHA, A. W. C.; GUIMARÃES, C. M. Avaliação de componentes de rendimento da cultivar BRSMG Uai. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 160. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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14. | | MARTINS, F. A. D.; CONDÉ, A. B. T.; ANDRADE, A. T.; GODINHO, D. B.; TEIXEIRA, H.; GUIMARÃES, C. M. Efeito da densidade de sementes sobre componentes da produtividade na linhagem CNFC 15502. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 13., 2021, Goiânia. Conectividade tecnológica, intensificação sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2021. p. 202. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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15. | | MORESCO, E. R.; SOARES SOBRINHO, J.; CONDÉ, A. B. T.; BRAZ, A. J. B. P.; PIRES, J. L. F.; SCHEEREN, P. L.; CUNHA, G. R. da; SÓ e SILVA, M.; MAGNABOSCO, M. E. B. Fenologia de cultivares de trigo para fins de refinamento do zoneamento agrícola da cultura na região homogênea de adaptação de cultivares 4. In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 8.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 9., 2014, Canela; REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 9.; SEMINÁRIO TÉCNICO DO TRIGO, 10., 2015, Passo Fundo. Anais... Passo Fundo: Biotrigo Genética: Embrapa Trigo, 2015. 1 CD-ROM. 2014-Ecologia-Trabalho 63. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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16. | | PAES, J. M. V.; ZITO, R. K.; COELHO, M. A de O.; CONDÉ, A. B. T.; LUCAS, F. T.; BORGES, B. M. M. N.; OLIVEIRA JUNIOR, A. B. de; FILHO, M. A. de O. N. Avaliação de cultivares de girassol em patos de Minas/MG. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DO GIRASSOL, 18., SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 6., 2009. Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 178-182. Editado por Ana Claudia Barneche de Oliveira, Ana Paula Afonso Scheneid da Rosa e Márcia Vizzotto. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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17. | | SOARES, P. C.; GONÇALVES, R. de P.; COSTA, W. G. da; SILVA JÚNIOR, A. C. da; REIS, M. de S.; CONDÉ, A. B. T.; TORGA, P. P. Ensaio comparativo preliminar de arroz irrigado em Minas Gerais ? safra 2018/2019. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019. Balneário Camboriú, SC. Inovação e desenvolvimento na orizicultura: anais eletrônico. Itajaí: Epagri: Sosbai, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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18. | | SOARES, P. C.; REIS, M. de S.; CORNÉLIO, V. M. de O.; TORGA, P. P.; MOURA NETO, F. P.; BASSINELLO, P. Z.; CONDÉ, A. B. T. BRSMG Alterosa: rice cultivar for lowland cultivation in Minas Gerais. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 19, n. 4, p. 462-465, out./dez. 2019. Cultivar release. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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19. | | SOARES, P. C.; SOARES, A. A.; REIS, M. de S.; CORNÉLIO, V. M. de O.; CONDÉ, A. B. T.; TORGA, P. P. Adaptabilidade e aceitabilidade das cultivares de arroz recomendadas para Minas Gerais, por produtores, industriais e consumidores. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 39, n. 301, p. 35-46, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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20. | | SOARES SOBRINHO, J.; SILVA, M. S. e; COELHO, M. A. DE O.; CONDÉ, A. B. T.; ALBRECHT, J. C.; SCHEEREN, P. L. Comportamento e genótipos de trigo para macarrão, em dois locais de Minas Gerais, no ano de 2009. In: PIRES, J. L. F.; PASINATO, A.; CAIERAO, E.; TIBOLA, C. S. Trigo: resultados de pesquisa safra 2009. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2010. 172 p. il. (Embrapa Trigo. Documentos 96). p. 25-32 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registros recuperados : 24 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
07/04/2004 |
Data da última atualização: |
27/07/2007 |
Autoria: |
SÁ, M. E. L. de; ZITO, R. K.; MORAIS, F. C.; ARANTES, N. E. |
Título: |
Fungicide effect in soybean sensorial characteristics in two environments. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004. |
Páginas: |
p. 287. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 228). |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi. |
Conteúdo: |
Although Brazil is the second biggest world producer of soybean, the consumption of this legume as protein source in our country is very low, being practically to be considered worthless. The exotic soybean flavor to the Brazilian palate, caused mainly for the action of lipoxigenases, has contributed for its limited acceptability. The rejection can also occur in function of a deterioration of some characteristics of quality. It is known that environmental conditions influences in the concentration of proteins and isoflavones, being able also to modify the grain flavor. Regions with higher altitudes and, consequently, lower temperatures are indicative of soybean grains with better flavor. The arising of new illnesses in the Brazilian soybean fields, as Phakopsora pachyrhizi, has demanded for more fungicide treatment and its influence on the grain flavor is not known. This work had the purpose to carry out a sensorial analysis in relation to the palatability of two soybean cultivars, BRSMG Robusta and BRSMG Garantia, sowed in Uberaba (760m) and Sacramento (1000m), Minas Gerais State, with and without the fungicides Epoxiconazole + Pyraclostrobin (25 + 66.5g/ha), when the soybean was in R5.4 stage. The study was based on a scale, varying of 1 (very bad) to 9 (very good), in a completely randomized design with seven replications. After cooking, the samples were grinded with the purpose to promote a homogenization of the grain flavor. Data were transformed to square root. There was significant difference between locations (P=0.039). The grains produced in Sacramento, independently of the cultivar, had better averages of flavor than those produced in Uberaba. It was also observed significant difference between cultivars (P=0.031), with BRSMG Garantia showing better flavor than BRSMG Robusta. The fungicide application reduced the acceptability of soybean grains (P=0.469), probably, for the presence of some residue in the grains. MenosAlthough Brazil is the second biggest world producer of soybean, the consumption of this legume as protein source in our country is very low, being practically to be considered worthless. The exotic soybean flavor to the Brazilian palate, caused mainly for the action of lipoxigenases, has contributed for its limited acceptability. The rejection can also occur in function of a deterioration of some characteristics of quality. It is known that environmental conditions influences in the concentration of proteins and isoflavones, being able also to modify the grain flavor. Regions with higher altitudes and, consequently, lower temperatures are indicative of soybean grains with better flavor. The arising of new illnesses in the Brazilian soybean fields, as Phakopsora pachyrhizi, has demanded for more fungicide treatment and its influence on the grain flavor is not known. This work had the purpose to carry out a sensorial analysis in relation to the palatability of two soybean cultivars, BRSMG Robusta and BRSMG Garantia, sowed in Uberaba (760m) and Sacramento (1000m), Minas Gerais State, with and without the fungicides Epoxiconazole + Pyraclostrobin (25 + 66.5g/ha), when the soybean was in R5.4 stage. The study was based on a scale, varying of 1 (very bad) to 9 (very good), in a completely randomized design with seven replications. After cooking, the samples were grinded with the purpose to promote a homogenization of the grain flavor. Data were transformed to square root. There w... Mostrar Tudo |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
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